Parturien ja kampaajien SM- kilpailut 1.-2.11.2019


Helsinki, Stadin ammattiopisto, Meritalo


HIUKSET 2019 SM KAMPAAJIEN SÄÄNNÖT

HIUKSET 2019 SM PARTURIEN SÄÄNNÖT

HIUKSET 2019 SM YLEISET SÄÄNNÖT

Säännöt päivitetty 1.7.2019
Hius- ja Kauneusalan risteily 9.-11.3.2019


Suomen Hiusyrittäjät ry järjestää hiuskilpailut partureille, kampaajille ja alan opiskelijoille. Avoin kaikille Suomessa työskenteleville ja opiskeleville.

Morsiuskampaus, liiketyö
Kampaajan tulee luoda hääkampaus elävälle mallille. Kokonaisilmeeseen tulee kiinnittää huomiota, korujen tai somisteiden käyttö on sallittua, mutta ne saavat peittää enintään 25 % hiusten pinta-alasta. Korut eivät saa olla valmistettu hiuksista. Hiusten väri on vapaa, mutta spray värien käyttö on kielletty. Hiusten pituus ja kampaustekniikka ovat vapaat.
Tuomarit arvioivat muodon, siisteyden ja kokonaisuuden.

Sulhasen kampaus, liiketyö
Parturin tulee luoda häihin soveltuva leikkaus ja kampaus elävälle mallille. Hiusten väri on vapaa, mutta spray värien käyttö on kielletty. Hiusten pituus ja käytetyt tekniikat ovat vapaat.
Tuomarit arvioivat muodon, siisteyden ja kokonaisuuden.

Fantasiakampaus
Fantasiakampauksen teema on Ikebana, joka on japanilainen kukkien asettelun taidelaji.
Kaikki fantasiakampauksen osat on valmistettava hiuksista ja niiden tulee kiinnittyä ja yhdistyä mallin omiin hiuksiin.
Tuomarit arvioivat teeman esilletuonnin, kokonaisuuden ja muotokielen. Perusteet: luovuus, omaperäisyys ja kekseliäisyys.


Kilpailusarjojen karsinnat suoritetaan kuvien perusteella. Ota ITSE omassa liikkeessäsi /koulullasi kuvat mallista istuma asennossa rinta ja hartia tasossa. Kuvat tulee olla otettu kännykällä tai tabletilla. Kuvia tulee ottaa yhteensä 4kpl, edestä ja takaa sekä kummaltakin sivulta. Huomioi kuvauksessa riittävä valaistus.
Kuvat lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kilpailut@hiusyrittajat.fi. Kirjoita liikkeen/koulun nimi, oma nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti sekä mallin nimi.
Kuvat voi lähettää 15.12.2018 - 15.02.2019 välisenä aikana.


Kilpailumaksu on kaikissa sarjoissa 70 euroa / työ ja se tulee olla suoritettuna 15.02.2019 mennessä tilille FI58 4405 2220 0071 98. Käytä maksaessasi viitettä. Viitenumero on: 1847. Ammattilaiset ja opiskelijat kilpailevat omissa sarjoissaan ja siten myös palkitaan erikseen.


Kaikkien osallistuneiden kilpailutyökuvat julkaistaan Suomen Hiusyrittäjien sähköisissä kanavissa sekä Hiusuutiset lehdessä. Viisi parasta työtä esitellään ja palkitaan laivalla: 9.3.2019 Hius- ja kauneusalan risteilyllä. Kilpailijat malleineen saapuvat lavaharjoituksiin klo 11. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä osallistumista risteilylle, vaan mallit ja kilpailijat voivat poistua laivasta ennen laivan lähtöä. Tarkemmat ohjeet finalisteille lähetään myöhemmin. Halukkaat oivat osallistua myös risteilylle, heidän tulee tehdä itse matkavarauksensa osoitteesta: https://www.matkapojat.fi/hiusyrittajien-risteily.


Yleisön suosikit valitaan risteilyn aikana Suomen Hiusyrittäjien messuosastolla esillä olevista kaikista kilpailuun osallituneista kilpailutyökuvista. Yleisön suosikeille ilmoitetaan voitosta risteilyn jälkeen.

Lisätietoja: Helena Kuortti 0400 850 796 tai midav-astra_oy@pp.inet.fi